Sportpodologie

Nieuw op onze eerste etage: de sportpodologie afdeling.


Waarom sportpodologie?

Verkeerd schoeisel is veelal de oorzaak van blessures. Veel voorkomende voetgerelateerde klachten zijn pijn in de hiel, voorvoet, kuit, scheenbeen, knie en tenen.


Gert Van den Berg richt zich als gediplomeerd sportpodoloog (A en B) door middel van een voetanalyse op het verminderen en voorkomen van sportblessures waardoor uw sportprestaties kunnen verbeteren. Niet alleen voor running, maar ook voor wandelen, zaalsport, tennis, voetbal, hockey en skiën is een gedegen voetanalyse van groot belang.


Werkwijze

Bij het intakegesprek bespreken we uw klachten, bekijken we uw voeten en voeren we een loopanalyse uit. De sportpodologie afdeling is hier geheel op ingericht; een loopbaan met een nieuw geavanceerd camerasysteem, aangevuld met een RS voetscan. Deze scan meet de druk van de voetzool in stand en tijdens het lopen. Nieuw is ook onze zolenwerkplaats met schuurmachine en lijmtafel. Met alle informatie komen we tot een optimaal beeld van uw looppatroon en kan er een complete analyse gemaakt worden.


Indien nodig kunnen we een custom made sportzool voor u maken, eventueel met podologische aanpassingen. Een goede, bij de voet passende schoen is hierbij van groot belang! Zelfs goede inlegzolen hebben namelijk geen nut als u op slechte schoenen loopt. Heeft u al een zool van een podoloog of podotherapeut? Dan adviseren we u ook graag bij het kiezen van de juiste schoen.

Maak een afspraak! Onze sportpodoloog Gert van den Berg geeft u graag alle aandacht. Om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn werkt hij uitsluitend op afspraak. Bel 0343-51 37 73 of mail sportpodologie@vandenbergsport.nl.

Graag tot ziens!

Hier onder vind u meer uitleg aan de hand van onze eigen video's.