Skischoenen op maat

Skischoenen

Uiteraard kunt ook bij ons terecht voor skischoenen. Wij zijn ook niet zomaar een skischoen dealer, bij ons kunt u skischoenen op maat laten maken. Wij zijn hiervoor de beste bestemming in Nederland. In 2016 zijn wij uitgeroepen als winnaar van de gouden skischoen.

Bij een skischoen op maat werken we volgens een stappenplan. Hieronder worden de stappen die uitgevoerd worden als u een skischoen op maat laat maken precies uit gelegd

 

Stappenplan

 

Stap 1.

Allereerst doen wij een assessment (beoordeling). Een assessment bestaat uit de volgende onderdelen:
- Uw persoonlijke informatie (skistijl, niveau, eventuele klachten of fysische beperkingen)
- Voet meting (breedte, lengte, hoogte voetboog)
- Voet analyse (o.a. dorsale flexie, voetflexibiliteit, voetvorm)
- Stand analyse van onderbeen/knieën

 

Nieuw in ons analyse systeem is de 3D voetscan. Dit apparaat scant je voet in 3D. Het is ontworpen door Corpus E in Oostenrijk. Deze firma heeft alle binnenmaten van de skischoenen die er op de markt zijn ingescant. Nadat we de voet van de klant gescand hebben zoekt de computer in het apparaat naar de skischoen die het meest qua voetvorm en volume bij de voet past.

 

Stap 2.
Aan de hand van deze gegevens geven wij u eerst advies over de mogelijkheden van custom inlegzooltjes. Een goede zool is de basis en voorkomt veel pijnlijke problemen tijdens het skieen.

We verkopen daarom ook liever geen skischoenen zonder goede zooltjes. De customzolen maken we tijdens het hele proces.

 

 

Stap 3.

Nu gaan we de skischoen of skischoenen passen die na de voetanalyse in combinatie met de uitkomst van onze nieuwe 3d voetscan het meest voor de klant in aanmerking komt.

 

Stap 4.

Als we de juiste schoen gevonden hebben en de zool op maat gemaakt hebben in de skischoen. Start het fitten, dit is de finisching touch;

Door totaal of plaatselijk verwarmen eventueel in combinatie met compressie druk of icepacks de schoen exact aan de voet van de klant aanpassen. Voor de meeste klanten kunnen wij dit direct tijdens het aan meetings proces doen.

Klanten met grotere klachten of afwijkende voetvormen kunnen wij ook goed helpen. Deze moeten vaak 1 of 2 keer terugkomen zodat wij grotere aanpassingen aan de schoen of zool kunnen doen.

 

Filmmachine

 

We werken veel met de merken Fischer, Salomon, Nordica, Atomic en Lange.

Gert heeft naast zijn American Bootfitting diploma nog het Bootfitt expert level van Sidas. Dat betekent dat hij alle technieken beheerst van schoenen schuimen tot het geheel aanpassen van bestaande schoenen.

Al de overige medewerkers hebben het Black Level diploma.

 

Door ons specialisme in het aanpassen van skischoenen zijn we niet meer in de mogelijkheid om een huurpakket van skischoenen en ski’s aan te bieden.

 

Wij zijn in het bezit van een eigen skiwerkplaats met de modernste machines voor het slijpen waxen van uw ski’s. We doen al ons onderhoud zelf en besteden niets uit.

 

Natuurlijk hebben we volop keuze in helmen en skistokken.

 

Om al onze klanten de juiste aandacht te geven werken we graag op afspraak.